Pojdi na glavno vsebino

Politika zasebnosti

1.) Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

a) Obisk spletne strani

Kaj: Ob vsakem obisku spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka - številka, ki identificira posamezni računalnik ali drugo napravo na spletu).
Zakaj: Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno.
Teh podatkov posebej ne obdelujemo in jih ne povezujemo z drugimi podatki.

b) Uporaba spletne strani

Kaj: Pri naročnini ali prijavi na obveščanje potrebujemo vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec.
Zakaj: Ta podatek obdelujemo izključno za tedensko obveščanje o novih objavah.
Koliko časa: Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od obveščanja ne odjavite. To lahko storite preko povezave v vsakem prejetem elektronskem sporočilu ali tako, da nam pišete preko spletne strani.
Kako: Naročnike obveščamo o novih objavah na podlagi sklenjenega naročniškega razmerja.
Če niste naročnik, pa morate pri izpolnjevanju obrazca za prijavo v okencu označiti, da se želite prijaviti na obveščanje o objavah, ki jih boste prejeli na svoj elektronski naslov največ enkrat tedensko. Po tem boste prejeli elektronsko sporočilo za potrditev, da ste prijavo zares vnesli sami in se strinjate s prejemanjem obvestil.
Če v okencu prijave ne boste označili in potrdili prejete povezave, vam obvestil ne bomo pošiljali, niti ne bomo obdelovali vašega naslova elektronske pošte.
Za prijavo na obveščanje namreč uporabljamo sistem dvojne predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. Double Opt-In), kar pomeni, da pošiljamo obvestila samo osebam, ki se izrecno strinjajo, da jih želijo prejemati.

c) Naročnina

Kaj: Preko spletni strani nam posredujete svoje naročilo za dostop do objavljenih vsebin. V takšnem primeru je obvezno izpolniti polje e-poštni naslov in podatke o naročniku, kot so davčna številka, ime podjetja, naslov podjetja ter ime in priimek kontaktne osebe.
Zakaj: Navedene podatke obdelujemo samo za izvedbo vašega naročila.
Koliko časa: Podatki o naročilu so zapisani na spletni strani in jih ne brišemo.


d) Stik preko spletne strani

Kaj: Na spletni strani je mogoče preko spletnega obrazca posredovati mnenja, pripombe in vprašanja. V takšnem primeru je obvezno izpolniti polje e-poštni naslov. Vsi ostali podatki niso obvezni, lahko pa vpišete tudi ime podjetja, svoje ime in priimek ter telefonsko številko.
Zakaj: Naslov elektronske pošte potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, obdelujemo samo zaradi odgovora na mnenja, pripombe ali vprašanja.
Koliko časa: Rok hrambe je odvisen od vsebine in trajanja stika.

2.) V kakšnem primeru vas bomo kontaktirali?

Kontaktirali vas bomo samo v naslednjih primerih:

  • če postanete naš naročnik,
  • če se prijavite na obveščanje o objavljenih vsebinah,
  • če nam pošljete povpraševanje,
  • če nam pošljete mnenje, pripombe ali vprašanje.

3.) Ali bodo vaši osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Vaših osebnih podatkov ne bomo pod nobenim pogojem posredovali tretjim osebam.

4.) Ali in kako lahko izveste, katere vaše osebne podatke obdelujemo?

Na vašo pisno zahtevo vam bomo v skladu z veljavno zakonodajo omogočili vpogled v osebne podatke, ki jih zbiramo in obdelujemo.

5.) Zavarovanje osebnih podatkov

Za zavarovanje vaših osebnih podatkov bomo zagotovili varnost spletnega mesta in omejili možnost nepooblaščenega dostopa, da jih zaščitimo pred kršitvami in zlorabami.

6.) Zaveze

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene in jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam.

Vaša vprašanja v zvezi z obdelavo in varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi spletne strani nam lahko posredujete na tej povezavi.

8.) Spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov

Izjava je bila zadnjič posodobljena 26.11.2018.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...