Pojdi na glavno vsebino
Promocija | Jure Habbe

Zakaj je SecondEGO edina prava izbira za klepetalnega robota (Chatbot) v slovenščini?

Klepetalni roboti (ang. Chatbot) so namenjeni predvsem učinkovitejši komunikaciji z obiskovalci spletnih strani, da lažje in hitreje najdejo iskano vsebino, kar jim pomaga pri nakupu.

V prvem prispevku smo pojasnili, kaj so klepetalni roboti, kako vse jih lahko uporabimo in kako nam pomagajo povečati prodajo.

Tokrat pa govorimo o jezikovnih posebnostih in njihovem učenju ter najboljši rešitvi za klepetalnega robota v slovenščini.

Slovenščina je namreč v primerjavi z angleščino pregiben jezik. Pregibnost pomeni sklanjanje samostalnikov, pridevnikov, zaimkov in števnikov, spreganje glagolov, stopnjevanje pridevnikov in podobno.

Zaradi posebne strukture našega jezika vsi klepetalni roboti, ki temeljijo na angleščini, pri slovenščini odpovedo in so praktično neuporabni brez podpore za slovenski jezik.

Kako klepetalni roboti delujejo?

Poleg razumevanja jezika je za delovanje klepetalnega robota pomembno tudi učenje.

To lahko poteka s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja, vnosa vprašanj in odgovorov ter vizualno z miselnimi diagrami.

Umetna inteligenca in stojno učenje. Za dobre rezultate potrebujemo veliko sodelovanja oziroma interakcije z uporabniki, kar je pri nas zaradi majhnosti trga in zanimanja podjetij precej omejeno.

Priporočljivo je, da je učenje nadzorovano, da so rezultati učenja čim bolj predvidljivi in pravilni. Napačno naučenega klepetalnega robota težko usmerimo pravilno, obenem pa pri uporabnikih povzroča nejevoljo in posmeh ter jih odvrača od uporabe. Pri tej vrsti učenja lahko dodajanje in spreminjanje vsebine izvedejo samo programerski strokovnjaki, kar je drago in zamudno.

Vnos vprašanj in odgovorov. Takšno učenje je močno omejeno z obsegom vprašanj. Že pri malo večjem številu vprašanj in odgovorov hitro izgubimo pregled nad njimi, še posebej v slovenščini. Pojavijo se podvajanja, napačni in nepredvidljivi rezultati in podobno, zato klepetalni roboti niso uporabni za profesionalno uporabo.

Vizualno učenje. Je preprosto in pregledno, uvajanje, dodajanje in spreminjanje vsebine pa je hitrejše in cenejše. Podatke in znanje lahko uporabnik dodaja in spreminja samostojno, brez programerskih strokovnjakov.

Zakaj je SecondEGO edina prava izbira za klepetalnega robota v slovenščini?

Kot je razvidno, izvedba kakovostnega klepetalnega robota ni preprosta.

Pri nas so se temu resno in zavzeto posvetili strokovnjaki v podjetju Amebis ter izdelali rešitev SecondEGO, ki je edini profesionalno uporaben »chatbot« v slovenščini.

V čem so njegove posebnosti in prednosti?

  • SecondEGO je edini klepetalni robot, ki zares zna slovensko. Vsi drugi zaradi pregibnosti našega jezika ne podpirajo, kar pomeni slabo kakovost delovanja v slovenščini. V svoji bazi slovenskih besed, ki je daleč največja, ima okrog 350.000 gesel (osnovnih besednih oblik), zaradi pregibnosti pa vsebuje več kot 11 milijonov vseh besednih oblik.
  • Prav tako edini ima že v osnovni verziji vgrajeno jezikovno znanje za splošni pogovor z uporabniki v slovenščini. Odgovoriti zna na približno 10.000 splošnih vprašanj. Na ponovljeno vprašanje odgovori z drugačnim odgovorom, ki pa se vsebinsko ne razlikuje od prejšnjega.

  • Je preprost za učenje, saj omogoča pregledno vizualno učenje s pomočjo miselnih (t. i. Mind Map) diagramov.

  • Je edini, kjer lahko učenje klepetalnega robota izvajajo uporabniki samostojno. Novo znanje, nova področja znanja in podobno je možno dodajati brez programiranja in programerjev.

  • Spremembe so po potrebi hitre, saj lahko uporabniki vsebine dodajajo in objavljajo sami, takoj ko jih potrebujejo.

  • Je eden redkih od znanih in uveljavljenih klepetalnih robotov, ki je lahko nameščen na infrastrukturi uporabnikov.

  • Je rezultat domačega znanja. Ima zagotovljeno odlično in takojšnjo podporo pri delovanju in uporabi.

  • Zelo dobro razume angleško in nemško, možne so izvedbe v drugih jezikih.

  • SecondEGO se lahko vgradi tudi v aplikacije.

Zaradi vsega navedenega je SecondEGO edina prava rešitev, če potrebujete klepetalnega robota, ki kakovostno deluje v slovenščini.

Članek je nastal v sodelovanju s podjetjem Amebis, d. o. o., kjer so vodilni strokovnjaki za klepetalne robote pri nas.

Če vas o obravnavani temi zanima več informacij, jim lahko pišete na naslov anton.romsak@amebis.si, ali jih pokličete na številko 01 83 11 035.

Povejte naprej:

n
t

Preberite še

Kaj je klepetalni robot (Chatbot) in kako nam pomaga povečati prodajo?
Orodja
Kaj je klepetalni robot (Chatbot) in kako nam pomaga povečati prodajo?
Klepetalni roboti (Chatboti) so namenjeni učinkovitejši komunikaciji z obiskovalci spletnih strani.
PRO Test: 15 kriterijev za hitro preverjanje učinkovitosti spletne strani
Orodja
PRO Test: 15 kriterijev za hitro preverjanje učinkovitosti spletne strani
Prvo in hitro oceno svoje spletne strani lahko naredimo tudi sami.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...